Chris Kok

Voel het leven
in je lichaam,
Dat verankert
je in het NU.

E. Tolle

Chris Kok

Vismarkt 34a
Groningen

Bosstraat 88
Driebergen

06-23881077

Ervaringen

 

Mindfulness in Lichaamswerk

Deelnemers aan de workshop op Het festival Nu, maart 2013:

Bijzonder om zo bewust aandacht te schenken aan wat er in mijn lichaam te voelen is. En hoeveel er te voelen is!

Ik merkte dat ik telkens heel snel met mijn aandacht bij mijzelf vandaan ga. Ook als ik aanraakte was mijn aandacht alleen maar bij de ander. Ik wist niet dat ik dat zo doe. Ik vind het belangrijke ontdekkingen waar ik meer mee wil gaan doen.

Tijdens het aanraken werd het stil in mijn hoofd. Dat vond ik heel fijn, ik had dat nooit eerder ervaren.

 

Rebalancing sessies

Wouter:

“Chris heeft een warme en authentieke persoonlijkheid. Ik vind hem professioneel en van hoog kaliber. Anders dan eerdere ervaringen met diverse therapeuten is het prettig door hem begeleid en ondersteund te worden in een voor mij complex, kwetsbaar en onveilig emotioneel proces.

Tijdens de sessies heeft Chris mij bewust gemaakt van mijn lichaam, van de emoties die hier in huizen en de rol daarvan in mijn dagelijks leven. Hij heeft me in mijn eigen tempo laten ervaren hoe ik met mijn gevoelens om kan gaan en ermee geïntegreerd raak. Zo ben ik mij bewust geworden dat ik minder in contact ben met mijn benen en heupen, maar neemt deze aanwezigheid snel toe als gevolg van massage en meditatie. Ik voel me daardoor sterker en meer geaard in het leven staan. Een doorbraak was ook het kunnen loslaten van pijn in mijn hartstreek. De gevoelsmatige verademing en opluchting die dit geeft, maakt dat ik op vanzelfsprekende wijze en met vertrouwen mensen tegemoet kan treden.”

 

Jessica, 30 jaar, werkzaam als onderwijskundig adviseur:

Geruime tijd had ik last van pijnlijke spieren rond mijn nek, schouders en onderrug. Vermoedelijk waren het RSI symptomen. Na maanden aanmodderen was ik ten einde raad. De pijn ging mijn werk en privéleven te veel beïnvloeden. Op aanraden van een vriend besloot ik contact op te nemen met Chris Kok.
Omdat ik de behandelingen als een intense beleving heb ervaren, raad ik inmiddels ook mijn vrienden aan om Rebalancing te ondergaan.  Een ‘gewone’ massage kan al erg aangenaam zijn voor lichaam een geest. Deze wijze van behandelen gaat een stap verder. Of beter gezegd, een laag dieper. Ik beschrijf het graag als ‘een mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen’. Inmiddels besef ik dat wat zich in mij afspeelt; gevoelens, gedachten, stemmingen, verweven is met mijn fysieke conditie. Tijdens de behandelingen kon ik, door bewuste of meditatieve ontspanning, ontdekken wat er in mij leeft en hoe ik beter met fysieke klachten en spanning om kan gaan. Op luchtige maar doortastende wijze heeft Chris Kok mij begeleid in een proces van zelfreflectie. Ik ervaar pijnlijke spieren inmiddels niet alleen meer als een last of een zwakte, maar als een signaal van mijn lichaam. Ik blijf mijn best doen zo goed mogelijk naar deze signalen te luisteren, zodat dit mij kan helpen bij het maken van keuzes. Inmiddels heb ik het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen sta, beter bestand ben tegen werkdruk en gemakkelijker gehoor kan geven aan mijn eigen behoeftes.